Ytringsfrihedens bagside

Så er det igen blevet tid til lidt brok. Jeg trænger nemlig til at brokke mig over vores ytringsfrihed for hvad f…. det lige er, der sker for nogle, når de benytter Cyberspace som springbræt til deres ytringsfrihed?

I Cyberspace er der åbenlyst en mekanisme, der får mange til at tabe kæden, hovedet eller ganske enkelt bare den sunde fornuft.

Her i Danmark er vi glade for vores ytringsfrihed – og vi viser gerne andre, at vi har ytringsfrihed. De fleste husker jo nok tegningerne, der udløste hele Muhammed-krisen for mere end 10 år siden.

En krise, der stadig den dag i dag trækker dybe spor, og hvor jeg så sent som den anden dag oplevede en flygtning fra Syrien, som simpelthen ikke turde tale med en journalist fra Jyllands Posten af frygt for de repressalier, det ville kunne medføre ham fra hans omgangskreds.

Derfor skal vi jo være glade for, at vi har ytringsfrihed, men jeg synes efterhånden også, at netop Cyberspace viser ytringsfrihedens bagside.

Den anden dag stødte jeg, i forbindelse med nogle likes af et billede fra nogle af mine facebook-venner, på de offentlige facebookgrupper Joachim B. Olsen UD AF TINGET!!! og Gå nu væk Joachim B. Olsen.

Bevares – jeg er på ingen måde fan af Joachim B. Olsen. Faktisk siger han rigtig mange dumme ting og har mange holdninger, jeg bestemt ikke er enig i. Men det samme gør og har Inger Støjberg, Uffe Elbæk, Pia Kærsgaard og Johanne Schmidt Nielsen også ind i mellem, og det tager jeg naturligvis gerne en saglig debat og politisk diskussion om.

Men så sker der bare et eller andet i Cyberspace. Her knækker filmen tydeligvis for mange, da flere tusinde danskere den ene gange efter den anden fuldstændig mister deres realitetssans for, hvad man reelt kan tillade sig.

Deres filter er ganske enkelt helt forduftet, og deres usaglighed er himmelråbende. Det er okay at være uenig i enhver debat, men vær da nu for f.... saglig!

I disse år har folkeskolerne stort fokus på mobning. Vi har både som forældre og samfund pligt til at lære vores børn, de og vi skal behandle hinanden ordentligt. Vi skal lære dem, hvad der er i orden - og ikke mindst hvad der ikke er i orden, og vores børn skal naturligvis lære at acceptere de børn, de ikke er enige med, som ikke er lige som alle andre, eller ikke er helt så gode til fodbold.

I de fleste forældregrupper oplever vi desværre også forældre, som overhovedet ikke kan se, deres egne børn kan være en del af drillerierne og mobningen og derfor har langt større fokus på at placere ansvaret hos alle andre og hos alle de andres børn.

Men det accepterer vi jo ikke, og så må vi på forældremøderne tage en fælles dialog – eller i hver til fald gøre forsøge – så vi kan få skuden vendt, da mobning heldigvis ikke længere er accepteret.

Det har for nylig sågar været på tale, at folkeskoler skal have en økonomisk straf, hvis de ikke tager problematikkerne med mobning alvorligt men i Cyberspace er voksenmodning åbenbart helt i orden. Her er der reelt ingen grænser for hvor usagligt og ufiltreret, man kan tillade sig at kritisere dem, man er uenige med eller ikke bryder sig om.

Hvordan i alverden er det så, vi forestiller os, vores børn skal lære, at de ikke må mobbe andre, og at de skal behandle andre ordentligt og respektfuldt?

Men der er jo også den type mennesker, som tror det bliver mere rigtigt, BARE DE RÅBER HØJT NOK. Og hvis nogle skulle formaster sig til at stille spørgsmål og være uenige, skal de bare holde deres kæft.

Og hvis de ikke makker ret med og lukker kæften, så kan de da også lige bliver chikaneret og hængt ud i Cyberspace med afsæt i løgn og latin uden den ringeste form for dokumentation for de løgnagtige påstande.

I løbet af 2020 hvor vi både i Danmark og globalt har kæmpet med Covid-19, er Mai Manniche et tydeligt eksempel på denne tendens. Hvis bare hun kan få fem minutters taletid på TV, er det faktisk fuldstændig ligegyldigt hvor dumt, modstridende og direkte løgnagtig hendes budskab er.

Det er både en skræmmende og uheldig udvikling, der absolut bør stoppes, da det ikke fører noget fornuftig med sig – og det har jeg hermed brokket mig over.

Jeg har nemlig også ytringsfrihed, også selv om den kan blive bekæmpet med både hate og chikane - bare lige så du ved det, Mai Manniche!
_____________________

Mai Manniche har tabt sutten

I sin personlige kamp mod det, Mai Manniche kalder ”hate” og chikane, benytter hun sig med afsæt i Covid-19 uden at blinke med øjnene, af sit nye våben: hate og chikane.

Med afsæt i udokumenterede påstande og en perlerække af usande postulater, er Mai Manniches ultimative krav, at kritikerne af hendes og hendes moder, Vibeke Manniches kritik af håndteringen af Covid-19, bare skal holde kæft og give en uforbeholden og personlig undskyldning.

Hendes sut er simpelthen faldet på gulvet med et gevaldigt brag!

Læs mere om Mai Manniches sut på jorden.

_____________________

Romantik med skjult kamera?

Endelig lykkedes det min kone og jeg at få planlagt at benytte gavekortet til "Et romantisk weekendophold med middag for 2 personer." Desværre viste rammerne sig bare at være så særdeles kiksede og uromantisk, som det næsten kan lade sig gøre.

For knap tre år siden fik min kone et gavekort til "Et romantisk weekendophold med middag for to personer."

Men med tre mindre børn kan det knibe at få sådan noget romantik planlagt, og pludselig kunne vi se, at den tre års gyldighed på gavekortet var ved at være rasende tæt på.

Derfor lykkedes det med kort varsel at få koordineret børnepasning og med 1½ uges varsel reservere ét af de hoteller, der var mulighed for at vælge mellem.

Nu behøvede det hele ikke gå op i det rene romantiktak, så vi blev enige om, at vi jo kunne vælge et hotel i Slesvig området, så vi kunne kombinere romantikken på hjemvejen med den danske tradition: Grænsehandel.

Vi måtte dog hurtigt erkende, at vores planer om at booke et hotel var med lidt kort varsel, for uanset hvad vi valgte, var der ikke plads. Det lykkedes dog til sidste at finde et hotel i Bad Oldsesloe lige nord for Hamborg, og selv om det var mindst 100 km længere væk, end vi havde håbet, var det jo nok bedre end ingenting.

Men vi kunne næsten ikke tage mere fejl: Det var simpelthen så grinagtigt kikset og uromantisk, at vi næsten troede, vi var med i skjult kamera. Men det var ikke skjult kamera.

Da vi kom hjem sendte jeg derfor en venlig mail til arrangøren - ikke for at gøre krav på et nyt ophold, for det ville vi nødig risikere - men mere for at opfordre dem til ikke at sælge hotellet som ramme til et romantisk ophold fremover:

Tir. kl.11:32: Kære rette modtager.

Min kone og jeg har i den forgangne weekend været af sted uden børn, da min kone skulle have indløst sit gavekort til ”Et romantisk weekendophold med middag for to personer”.

Med tre mindre børn er sådan noget jo noget, der skal koordineres, hvilket betød, vi kom lidt sent ud af starthullerne og endte med at måtte tage det, der var ledigt – og det var Hotel Tryp By Wyndham i Bad Oldesloe.

Det er meget vigtigt at påpege, at denne mail ikke skal ses som et surt opstød, og jeg vil på ingen måde gøre et større nummer ud af at beskrive alt det kiksede ved vores romantiske weekendtur, som vi heldigvis – måske også fordi vi gennem vores mange år sammen - efterhånden har oplevet lidt af hvert og derfor bare kan grine af det.

For det hele var faktisk temmelig grinagtigt, og jeg vil såmænd bare opfordre jer til at få pillet Hotel Tryp By Wyndham i Bad Oldesloe af programmet som et hotel, der kan opfylde rammen for et romantisk hotelophold med middag.

Jeg er derfor også nødt til at påpege, at Hotel Tryp By Wyndham hverken er beskidt eller uhygiejnisk, og hvis vi nu skulle på en længere køretur fra punkt A til punkt B og manglede et sted at overnatte på halvvejen med ankomst om aftenen og afgang efter tidlig morgenmad - havde hotellet faktisk fungeret ganske fortrinligt.

Men - som rammen til et romantisk ophold med middag, er hotellets rammer simpelthen skudt helt ved siden af. Bare beliggenheden er så ualmindelig uromantisk – med mindre man vælger at flytte romantikken til Hamborg eller Lübeck – men så kunne man jo lige så godt vælge at bo på et hotel dér.

Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi faktisk aldrig har oplevet at få serveret så intetsigende og trist mad på et hotel.

Serveret og serveret er nu så meget sagt, da vi selv skulle hente det og bevares – maden var jo hverken dårlig eller fordærvet, så vi blev syge af det. Men at man fra hotellets side vil kalde det madarrangement for buffet, betyder bare, at jeg nu kan servere buffet for vores børn hver aften. Jeg skal bare lave familiens aftensmåltider med mulighed for at vælge mellem ris eller kartofler, og så placere maden i køkkenet, hvor ungerne selv kan tage det.

At vi samtidig blev placeret i hotellets morgenmadsetablissement i nogle små båse med spots, der gav et voldsomt genskin fra min forholdsvis bare isse, betød jo bare, at min kone så endnu mere strålende ud. Trods dette romantiske skær, var vi simpelthen nødt til at forlade restauranten - sådan lidt med følelsen af, om vi egentlig var med i skjult kamera.

Men det var vi ikke, og heldigvis havde vi lidt chips og cola på værelset, og så nød vi bare hinandens selskab uden børn alligevel.

Min umiddelbare anmeldelse af hotellet vil derfor være: ”Been there – done that”.

Men – jeg synes dog, jeg er nødt til at sende jer denne mail, da der som beskrevet altså ikke er så rasende megen romantisk over Hotel Tryp By Wyndham. Men vi fik da én ordentlig og anderledes én på opleveren alligevel.

Med venlig hilsen
Jonas Vestfalen


***

Ons. kl 11:38: Kære Jonas

Mange tak for din henvendelse.

Det er altid rart når vi får så velskrevne klager, som kan få en smil på læberne engang imellem. De fleste nøjes med at skrive med så stort et sprog de kan mønstre, så din forandring fryder trods alt.

Når det så er sagt, så er jeg rigtig ked af at i ikke har fået hel den romantiske weekend i havde drømt om, selvom det da lader til i har fået det bedste ud af den. Jeg tager alt dette videre, så dem der har noget at skulle have sagt, kan kigge en ekstra gang på Tryp By Wyndham Bad Oldesloe.

Jeg vil gerne have lov at tilbyde jer en 3-retters middag, så I kan komme afsted og rent faktisk få en romantisk middag, hvor det ikke er buffet med valget mellem kartofler og ris som tilbehør.

Hvis i ønsker dette, så skal jeg blot have en adresse, så vil jeg sende det afsted til jer :)

Med venlig hilsen / Best Regards
Michelle - Kundeservice


***

Ons. kl, 12:12: Kære Michelle

Tak for svar.

Ja, det var en lidt anderledes oplevelse, og det nyttede simpelthen ikke noget, at vi bare satte os ned og surmulede – eller for den sags skyld begyndte at brokke os højlydt på hotellet.

Og jeg er naturligvis glad for, at min mail har givet anledning til smil – selv om det jo på jysk, faktisk var lidt træls – på den grinagtige måde ;)

Nu var det reelt hverken min hensigt eller forventning, at min henvendelse skulle udløse nogen form for kompensation, da jeg frygtede, det bare ville resultere i et nyt og romantisk kompensationsophold i Bad Oldesloe.

Men jeg er da glad for at konstatere, I trods alt har fanget i mit budskab: der var bare ikke meget romantisk ophold med middag for to i at dele en pose chips og en cola på et hotelværelse.

Derfor vil jeg nu glæde mig til, at vi alligevel har fået udsigt til en romantisk middag – mange tak for det. Og det kan naturligvis kun blive en større oplevelse end den, vi fik i lørdags ;)

Reelt var det min kone, som havde fået gavekortet, og i løbet af weekenden, blev jeg jo faktisk lidt i tvivl om, hvor heldig jeg egentlig var ved at være den ”heldige” medrejsende – ikke mindst fordi, jeg faktisk kunne have været taget på efterårets første jagt i skoven.

Men – hvad gør man ikke for at være sammen med sin søde kone, og jeg synes derfor, det vil være mest rimeligt, hvis det er min kone, som får middagen. Måske kan jeg så være så heldig, at hun så vælger at kompensere mig også, så vi får mulighed for dele dén oplevelse i hinandens selskab.

Med venlig hilsen
Jonas


***

Nu må vi så bare se, om vi når at dele oplevelsen inden 2019 - og at vi naturligvis sørger for at få det planlagt bare en lille smule mere i god tid, så vi ikke må nøjes med at vælge det sidste borde, der overhovedet er ledigt.
_____________________

Rejs jer for Kongehuset

Indrømmet. Jeg er på ingen måde blandt Enhedslistens kernevælgere - og bliver det nok heller aldrig. Alligevel "spildte" jeg min tid med at sende Enhedslistens folketingsgruppe en mail, da de endnu gang manifesterede deres republikanske holdning til Kongehuset på en lidt for barnagtig måde.

Og faktisk havde jeg overhovedet ikke forventet, at min henvendelse ville resultere i noget som helst. Men der tog jeg åbenbart HELT fejl:

Tirsdag kl. 21:27: Kære Enhedslistens Folketingsgruppe

Som forælder til børn i den læredygtige og skolepligtige alder, er det blandt mine fornemmeste opgave at lære mine børn, det ind i mellem er nødvendigt at foretage sig nogle ting, man ikke er helt enige i. Men man gør det alligevel, da det nu engang er sådan, man gør.

Det er en egenskab, jeg synes, det er vigtigt mine børn har, og så skal der naturligvis samtidig være plads til at tage en debat, om det nu også er nødvendigt, og om det er noget, vi skal blive ved med at gøre.

Derfor synes jeg også, det er grænseløst pinligt og tå-krummende at opleve, Enhedslistens folketingsgruppe det ene år efter det andet antage en attitude som små børn, der har fået otte gange NEJ langs slikhylderne i supermarkedet, fordi der er tradition for, at folketingssalen rejser sig for Kongehuset på Folketingets åbningsdag.

Jeg kan på ingen måde beskyldes for at være royalist – faktisk er der næsten ikke noget, der rager mig mindre end Kongehuset.

MEN - jeres opførsel er sgu en lille smule problematisk, når vi forsøger at opdrage vores børn til også at gøre ting, de ikke helt kan forstå meningen med, når vores folkevalgte medlemmer i vores folketing, opfører sig på dén måde.

Det vil give langt mere street credit, hvis I bare lettede røven den ene gang om året og samtidig gjorde opmærksom på, at det for jer er en ”up-rise” markering at en tradition, som I er meget i mod.

For mig har det her til aften været bare en lille smule udfordrende at forklare min 8-årige dreng i 2. klasse, hvorfor voksne mennesker der er folkevalgte til at repræsentere befolkningen og udføre vores lovgivning, foretager sig sådan et barnagtigt protestmanifest. Dét kunne han simpelthen ikke forstå – og det kan jeg egentlig godt forstå, at han ikke kan forstå.

Jeg er udmærket klar over, at min henvendelse ikke kommer til at rokke så meget som en millimeter ved jeres opførsel, men jeg er simpelthen nødt til at fortælle jer, hvilke signaler det sender til vores yngre generationer. Og det formoder jeg sådan set ikke, er jeres reelle hensigt med jeres årlige protestaktion på åbningsdagen?

Med venlig hilsen
Jonas Vestfalen


***

Ons. kl. 08:47. Kære Jonas

Kære Jonas

Tak for din mail!

Personligt er jeg tilbøjelig til at give dig ret, men det er selvfølgelig et valg vores politikere har taget, og du har helt ret i, at det nok at svært at få dem til at ændre den adfærd, med en henvendelse som denne. Jeg sender den dog alligevel videre i systemet.

Med venlig hilsen
XXXXX XXXXX

Enhedslistens Folketingssekretariat


***

Ons. kl. 08:51: Hej XXXXX
Tak for hurtigt svar, og jeg håber da om ikke andet, min mail kan synliggøre, hvad jeres royale protestmanisfest også medfører.

Jeg er dog heldigvis ikke så naiv at tro, det kommer til at resultere i en decideret adfærdsændring, da det jo nok er svært at lære gamle hunde nye tricks ;)

God dag.
/Jonas Vestfalen


***

Ons. kl. 12:12: Kære Jonas

Tak for din henvendelse.

Du har da ret i at man ind imellem skal gøre ting man ikke har lyst til. Andre gange må man gøre noget for at sige fra.

Det forsøger vi her.

Så kan man jo diskutere hvor elegant en aktion det er, men alternativet er jo også en accept af tingenes tilstand. Vi håber vi kan skabe en konstruktiv debat om kongehuset – også blandt de kommende generationer.

Du må have en god dag

Med venlig hilsen

XXXXX XXXXX
Enhedslistens Landskontor


***

Ons. 12:22: Hej XXXXX

Tak for hurtigt svar.

Jeg er naturligvis enig i, at det alt andet lige ikke er den mest elegante måde at aktionere og ja, det skal også altid være plads til en konstruktiv debat om rigets tilstand – traditionerne omkring vores Kongehus.

Min datter på fire bliver i hver til fald - på nuværende tidspunkt - aldrig enig med jeres mening om Kongehuset. Hun elsker prinsesser ;)

/Jonas


***

Ons. kl 12:33: Tak for din mail, Jonas

Jeg er nu ikke helt overbevist om at vores republikanske markering har indflydelse på din børneopdragelse ;-)

Vi arbejder hele tiden med vores udtryksform – også denne gamle tradition – men har ikke fundet en ny og bedre endnu

Men det kan måske glæde børnene, at jeg både bød velkommen, gav blomster og fulgte kongefamilien ind og ud af Folketinget i går

Tak for din mening

Vh Christian Juul, MF


***

Ons kl. 12:45: Kære Christian

Ingen årsag – og tak for svar. Er naturligvis glad for, at I trods alt tager jer af at besvare min henvendelse.

Og ja – både velkomsten og blomsterne blev bemærket. Håber nu alligevel at I lægger jer i den kreative sele og finder en lidt mere børnevenlig udtryksform, vi kan bemærke og drøfte over middagsbordet igen næste år ;)

God arbejdslyst i det nye folketingsår – om der bliver valg eller ej ;)
/Jonas


***

Og hvem havde egentlig nogensinde troet, at jeg skulle komme til at sætte bare et lille bitte fedtet mærke på, hvordan Enhedslisten i fremtiden vil agere i Folketingssalen.

Men tro mig - hvis Enhedslisten nogen sinde finder på at markere deres republikanske idéer på anden vis til Folketingets åbning og Kongehusets ankomst, vil jeg ikke tøve et millisekund med at tage bare en lille smule af æren.

Og jeg kan garantere, at jeg til Folketingets åbning næste år meget nøje vil følge Enhedslistens opførsel :)
_____________________

Annulering af P-bøde

Vi skulle til forældremøde, hvorfor Farmor havde lovet at passe ungerne. Hun kørte derfor til den lokale Mc Donalds for at bespise ungerne, men der var desværre gået kuk i bilens P-skive med resultatet; en kontrolafgift på 750 kr.

Det var jo egentlig lidt surt og selv om jeg kun har haft dårlige oplevelser med at brokke mig over kontrolafgifter, besluttede jeg mig nu alligevel for at sende Mc Donalds en maile næste morgen.

Vi skulle i går til forældremøde, hvorfor Farmor var blevet rekvireret til at passe vores tre unger.
Farmor valgte at køre til jer for at bespise ungerne, men da Farmor og Farfar lige har fået ny bil, var der desværre gået kuk i bilens P-skive.

Bingo – det kostede lige en kontrolafgift på 750 kr.

Da jeg formoder, I på sigt hellere vil have at pengene ender i jeres kasse end hos parkeringsselskabet, formoder jeg også, det må være en formssag at få annulleret denne kontrolafgift, når det med købskvitteringen fra Mc D kan dokumenteres, at de var kunder i det samme tidsrum for udskrivning af kontrolafgiften?

Med venlig hilsen
Jonas Vestfalen


***

Der gik faktisk ikke mere end en time, så havde jeg Martin fra Mc Donalds i røret.
Han kunne sagtens huske farmor og hendes børnebørn, da han hjalp farmor med at betale med Mobile Pay.

Jeg skulle derfor ikke gøre andet end at sende nummeret på kontrolafgiften til ham, så skulle han sørge for at annullere den med det samme.

Derfor mailede jeg retur:

Halløjsa igen Martin - og tak for telefonopkaldet.

Hermed som aftalt et billede af den gule lap. Nu kan smartphones være lidt vanskelig at håndtere for nogle ældre generationer, så skarpheden kunne jo godt have være bedre. For en god ordens skyld er kontrolafgiftens nummer: 95308566.

Jeg formoder, at de andre informationer kan aflæses ;)

Og naturligvis tak for god service – det kunne andre forretningsdrivende lære noget af, og jeg er ret sikker på, at de 750 kr. bliver brugt til at købe burgere for i stedet den kommende tid.

God dag her fra.
/Jonas


***
Hej Jonas

Tak for din mail.

Afgiften er nu annulleret, og du får for en god ordens skyld også lige en bekræftelse fra parkeringsselskabet.

Mvh Martin


***
Hej Martin

Perfekt - tak for det.

Det er Farmor glad for, skulle jeg hilse og sige :)

/Jonas


***
Ja, det er jo sådan set bare lidt typisk. Når jeg så endelig får succes med annullering af en P-bøde - i moderne slang kaldet kontrolafgift - så er det ikke engang min egen.

Denne gang var det ikke engang nødvendigt at dokumentere Farmors besøg med en kvittering.

Om det så var på grund af Farmor eller ungerne, skal jeg ikke kunne sige - men god service, det er det.

Det kunne mange andre forretningsdrivende, som har entreret med eksterne P-selskaber, lære rigtig meget af.

_____________________

Kære Jonas – husker du mig?

Et par gange I løbet af de sidste par år har jeg været i kontakt med en miljøsagsbehandler fra kommunen, da vi havde fået påbud om at etablere nedsivningsanlæg på vores ejendom.

Vi fik etableret anlægget for lidt mere end et års tid siden, hvorefter jeg ikke fandt det relevant at opretholde kontakten til min miljøsagsbehandler længere. Og regnede egentlig heller med, at jeg skulle have det i fremtiden.

Troede jeg - indtil jeg en eftermiddag fik denne mail i min indbakke med emnefeltet: "Husker du mig?"

Hej Jonas

Tak for nogle dejlige dage i Middelfart – jeg er helt tændt på at separatkloakere som Middelfart – tænk sig uden påbud smile-humørikon og alt det arbejde vi kan slippe for. Husker du at sende paradigme på svar på ansøgning om fristforlængelse og afdragsordning?

På forhånd tak. Med venlig hilsen Bente


Av for dén - tænkte jeg – og skyndte mig at vise mailen til min kone. Der lå jo trods alt forholdsvis stor antydning af, at jeg havde haft et "dejligt møde" i Middelfart med kommunens miljøsagsbehandler - hvorefter hun havde fået en stor trang til at seperatkloakere.

Jeg nåede dog ikke at skrive retursvar til hende samme aften, da jeg jo var nødt til at spørge, om det måske kunne tænkes, hun tændte (tænkte) på en anden Jonas. Det skulle jeg jo nok have gjort, for allerede næste formiddag modtog jeg atter en mail fra hende. Og denne gange med et ganske enestående tilbud - hvis det altså ikke lige var fordi, jeg anser mig for at være særdeles veletableret med både en sød kone og en masse børn.

I emnelinjen stod: "Natur & Miljø 2016: Tovholder?

Kære Jonas

Er du inviteret med til dette? Ellers vil jeg invitere dig – se vedhæftede. Sidste år var jeg med til planlægningen men blev desværre forhindret til selve årsmødet, så Søren fra Kolding tog sig af selve afviklingen. Du deltager gratis i årsmødet, hvis du er med i planlægningen...

Med venlig hilsen Bente


Jeg var naturligvis endnu engang hurtig at vise denne invitation til min kone, så alle misforståelser allerede på forhånd kunne blive fejet af bordet. Men nu så jeg mig også nødsaget til at bruge lidt af min sparsomme fritid om aftenen på at svare kommunens miljøsagsbehandler. Ikke mindst fordi jeg allerede var begyndt at frygte, hvilke enestående tilbud, der kunne lande i min indbakke den følgende dag.

Desuden syntes jeg også, det var lidt synd, at hun bare blev mødt med larmende tavshed fra den rigtige seperatkloakerende "Jonas"

Kære Bente
Jeg har de seneste par dage modtaget et par mails fra dig, som jeg formoder, du har tiltænkt en anden Jonas.

Jeg har dog været i Middelfart, men det var da jeg cyklede et 24 timers løb i pinsen, og da mindes jeg ikke, at jeg drøftede seperatkolakering med nogle af de andre deltagere. Nu cyklede vi godt nok også i 24 timer uden pause, så jeg vil ikke afvise, der kan være enkelte samtaler ud på de sidste timer, hvor trætheden havde meldt sig, som jeg ikke kan huske alle detaljer fra.

Tager jeg fejl, må du naturligvis endelige korrigere mig.

Derfor må jeg også hellere for en god ordens skyld springe over din invitation til Natur & Miljø 2016. Godt nok ved jeg en del om natur og miljø, men når det ligefrem drejer sig om at være tovholder, er jeg ikke sikker på, emnet ligger inden for mine stærkeste kompetenceområder.

Men uanset vil jeg naturligvis benytte lejligheden til at ønske god tur til jer begge – altså hvis og når du får fat i den ”rigtige” Jonas.

Med venlig hilsen Jonas - altså ham fra Bjergvej i Hvolbæk som kun har nedsivningsanlæg.

PS – jeg anså det for nødvendigt at vise dine mails til min kone, da jeg forudså, det kunne give lidt for megen ægteskabelig bøvl, hvis hun fandt dem, da jeg jo som sagt ikke officielt har været en tur i Middelfart med fokus på seperatklokering.


Ja, nu ved jeg jo godt, at man ikke skal forvente at modtagelse et par gode flasker rødvin fra kommunen, når deres medarbejdere har lavet en lille bøf. Men allerede næste morgen fik jeg svar retur fra Bente.

Hej Jonas

Tak for din mail. Ja, de var tiltænkt en anden Jonas, så det må du meget undskylde. Men det er nu også dejligt, at du har taget det på den humoristiske måde. Jeg må indrømme, at jeg lå flad af grin over din beskrivelse, og jeg har tilladt mig at printe det, så mine kolleger også kan få sig et godt grin i frokostpausen.

Desuden er det også rart, at det ikke er alle borgere, som bliver sure på *den kommunalt ansatte*, selv om hun laver en lille fejl.

God dag og med venlig hilsen Bente


Ja, nu må jeg indrømme, at jeg ser frem til, om ikke også jeg kan få nogle sjove mails fra SKAT i nær fremtid.

En blog om brok

Kommunikationsbloggen

Vi danskere elsker at brokke os. Faktisk er "brok" efterhånden nærmest blev næsten lige så synonymt med danskhed som "hygge".

Jeg må desværre indrømme, at jeg hører blandt de der lidt mere trælse brokkere, som kan finde på at sende laaaaaaange mails, hvis jeg føler, jeg har behov for at komme af med et eller andet.

Det betyder desværre, at jeg indimellem kommer til at bruge en hulens masse spildtid på at brokke mig over alt muligt og umuligt.

Det er vigtigt at påpege, at med mindre det er noget, der decideret har berøring med mit arbejde, brokker jeg mig oftest som privatperson med min private mail og private adresse. Ikke fordi, jeg ikke vil stå ved, hvad jeg arbejder med men mere fordi, jeg har erfaret, mit brokkeri bliver behandlet som alle andres brokkeri, når jeg gør det som privatperson.

Hvis jeg brokker mig med Freelancejournalisten som afsenderadresse, kan modtagerne nemlig have en tendens til at agere anderledes og behandle mine henvendelse på en anden måde, da mange kan være bange for, at de så bliver hængt ud i alle mulige og umulige medier, og det er som sådan jo slet ikke min hensigt ;)

Selv om jeg egentlig synes, det forekommer mig temmelig let at sende en hurtig mail, kommer jeg alligevel ofte til at bruge mere tid på mit brokkeri, end jeg egentlig havde planlagt på forhånd.

Men jeg har erfaret, at hvis jeg gider bruge min tid på saglige og velargumenterede henvendelser, der - i min optik - også har en snert af humor - viser modtagernes tilbagemeldinger, at de tager mine henvendelser langt mere alvorligt – END HVIS JEG BARE HAVDE RÅBT HØJT!

Bevares - det hænder da indimellem, at jeg til sidst kan blive en lille smule skarp i en lang korrespondance. Men langt de fleste gange kommer jeg til at sidde tilbage med følelsen af, at jeg da trods alt vandt et eller andet.

Og en gang i mellem, er det også bare nødvendigt at sende en mail retur uden nogen form for brokkeri men mere bare fordi, jeg synes det er mest rimeligt, at afsenderen får et svar.

Derfor har jeg oprettet min Blog om Brok - Kommunikationsbloggen - hvor jeg løbende både vil komme med eksempler på, når mit brokkeri eller mailkorrespondance er gået godt - og naturligvis også eksempler på, hvor jeg ikke helt er endt med det resultat, jeg egentlig havde håbet på.

God læselyst på min Blog om brok!