Ifølge Mai Manniche udgiver hende og hendes moder i september en samtalebog om deres oplevelser under Covid-19 - naturligvis fra deres eget forlag. Om deres samtalebog bliver et best-seller eller en worst-seller, skal jeg ikke gøre mig til dommer over, og jeg er temmelig sikker på, at jeg ikke kommer til at læse den. Jeg er nu også temmelig sikker på, at det ikke er en bog, der kommer til at bidrage med meget nyt men er også ret sikker på, at deres samtale i bogen vil være blottet for enhver form for uenighed! Held og lykke med salget, Mai Manniche!

Manniche har tabt sutten

I sin personlige kamp mod det, Mai Manniche kalder ”hate” og chikane, benytter hun sig uden at blinke med øjnene, af sit nye våben: hate og chikane. Med afsæt i udokumenterede påstande og en perlerække af usande postulater, er hendes ultimative krav, at kritikerne af hendes og hendes moder, Vibeke Manniches kritik af håndteringen af Covid-19, bare skal holde kæft og give en uforbeholden og personlig undskyldning. Hendes sut er simpelthen faldet på gulvet med et gevaldigt brag!

Publiseret 28. august 2020

I slutningen af februar 2020 blev de første danskere konstateret smittet med Covid-19. I løbet af de næste uger blev flere og flere konstateret smittet, og medio marts sendte et enigt folketing Danmark i karantæne.

En saglig, velbegrundet og i manges øjne, fornuftig beslutning, der samtidig blev startskuddet til, at Vibeke Manniche med afsæt i sin uddannelse som læge og ekspert-viden i alt muligt og umuligt, begyndte at buldre løs om, hvor ligegyldig Covid-19 faktisk var. OG ikke mindst hvor proportionsløst hun mente – og fortsat mener – de danske politikeres beslutning var.

DEN ENESTE SANDHED
Vibeke Manniche blev i stor stil støttet af sin datter Mai Manniche, som sammen med sin mor driver en smykkebutik, og på ingen måde lægger skjul på, at hun er enig med sin mor i alt.

De gjorde begge alt, hvad de overhovedet kunne for at fortælle alt og alle, hvor dumt de egentlig synes, det var – og fortsat er – at vi i Danmark faktisk tog denne nye pandemi alvorligt.

Faktisk var der ifølge Vibeke Manniche og Mai Manniche, slet ingen tvivl om, at de selv synes, deres stemme i debatten var den eneste rigtige, og at de simpelthen havde fundet den eneste sandhed.

Men når man nu også blander sig så højlydt i debatten med meget kontroversielle meninger uden nogen form for videnskabelig evidens, er det så også naturligt, at der vil være mange, som er uenige.

EN-VEJS DEBAT
Det viste sig dog allerede i løbet af marts og april, at Vibeke Manniche og Mai Manniche faktisk overhovedet ikke var interesseret i nogen form for debat. Uanset hvor der blev placeret kritik af deres kritik, blev denne kritik nemlig slettet lige så hurtigt, den dukkede op.

Faktisk var det slet ikke muligt at debattere med dem, medmindre man altså var helt enig, og det var fuldstændig ligegyldigt, hvor sagligt og velargumenteret alle andres holdninger og spørgsmål var. Alle digitale kanaler som begge Mannicher kunne kontrollere, blev simpelthen ensrettet, så debatten kun gik én vej. Fra dem og ud.

Denne debatstrategi medførte af gode grunde, at der fx på Facebook hurtigt opstod grupper, hvor medlemmerne i et lukket forum kunne debattere, hvor uenige de faktisk var med især Vibeke Manniche – men af gode grunde også Mai Manniche, når hun sang med på kor.

HOLD KÆFT ELLERS...
Dog viste det sig, at Mai Manniche havde fået placeret en eller flere ”muldvarpe” i Facebook-grupperne, så hun, med screendumps som afsæt, allerede i april begyndte at true de enkelte medlemmer via Messenger til at holde deres kæft. Og hvis ikke de holdt kæft, ville de få både en advokat på halsen for at injuriere, men hun ville også offentliggøre navnene på alle dem, som i stor stil chikanerede hende og hendes mor.

Det fik nu ikke medlemmerne i Facebook-grupperne til at holde inde med debatten og i løbet af de næste måneder, begyndte Mai Manniche efterhånden også at beskylde alle, som var uenige med dem i deres kritik af håndteringen af Covid-19, for at skrive falske anmeldelser og chikanere deres smykkebutik.

Pludselig var det faktisk udelukkende kommet til at handle om, at ALLE kritikkerne kun havde til formål at chikanere deres smykkebutik. Det spøjse var bare – og er stadig – at Mai Manniche ikke én eneste gang er kommet med nogen form for bevis for denne påstand.

LIGEGYLDIG SMYKKEBUTIK
I begyndelsen af august 2020 mente Mai Manniche, at hun i kampen mod det, hun selv kalder ”hate” af hendes og hendes mors smykkebutik, ville offentliggøre navnene på alle dem, som var medlem af den eller de lukkede Facebook-grupper.

Efter flere måneder havde Mai Manniche tydeligvis stadig ikke fattet, at deres smykkebutik faktisk var noget af det mest ligegyldige i denne debat, der ene og alene handler om, at der er rigtigt mange, som fortsat er uenige med dem i deres buldrende Covid-19 kritik.

Og mange af dem har gentagende gange – naturligvis forgæves - efterspurgt, om de måske kunne fremlægge noget med lidt mere videnskabelig evidens, end Vibeke Manniches egen blog.

Det kan de dog stadig ikke, og hvis de pågældende medlemmer af de lukkede Facebook-grupper overhovedet skal gøre sig nogen forhåbning om at blive slettet fra listen på Mai Manniches blog, kræver hun en uforbeholden undskyldning.

UNDSKYLDNING FOR HVAD?
Altså en undskyldning for hvad? For at være uenig med hende og hendes mor i deres løbende kritik og håndtering af Covid-19 i Danmark.

Mai Manniche har stadig ikke fattet, at deres smykkebutik fortsat er totalt ligegyldig i denne sammenhæng. Det står dem naturligvis frit for at behandle deres kunder fuldstændig, som de selv vil, hvilket langt de fleste normale mennesker også et fuldstændigt ligeglade med.

Men - når man som Mai Manniche stikker sin trompet ud i den offentlige debat og trutter lystigt løs med moderens udokumenterede kritik baseret på en lægefaglig ekspertviden, hun ikke kan dokumentere, hun har, må man alt andet lige også forvente, at der er mange, som er uenige.

Men sådan forholder det sig bare ikke, når man hedder Mai Manniche, driver en smykkebutik og lystigt og ganske ukritisk fortsat spiller videre på moderens Covid-19-horn.

FREMVIS DOKUMENTATION
Mai Manniche. Så fremvis dog al den dokumentation, du ligger inde med for dine påstande på din blog. Så længe du ikke gør det, kan de ikke baseres som andet end særdeles løgnagtige påstande!

Indtil videre er det faktisk kun bevist, at der stort set ikke er nogen, som har større ekspertise i at chikanere, true og lyve offentligt, end netop Mai Manniche.

Og de færreste er vel efterhånden i tvivl om, at hun kan råbe højt - og gerne gør det – og er totalt ligeglad med, at stort set det hele faktisk er baseret på løgn og latin.

LIGEGYLDIG SEMI-KENDIS
Og hvorfor skriver jeg så overhovedet det her om Mai Manniche, som i det store hele bare er en temmelig ligegyldig semi-kendis med ligegyldige meninger som sælger smykker og gentager alt, hvad hendes mor siger og mener?

Ja, det gør jeg naturligvis, fordi mit navn også er at finde på hendes blog med beskyldninger om, at jeg skriver falske anmeldelser på Google og Trustpilot, om hende og moderens smykkebutik. Men også at jeg chikanerer dem, injurierer dem, fremturer med personlige løgne om dem OG kontakter deres kunder, deres samarbejdspartnere og deres venner.

Ja, Mai Manniches påstand på hendes blog, hvor hun "afslører" mit navn er faktisk, at mit må er at ødelægge deres forretning og smykkebrand.

For f…… da Mai Manniche!

Inden marts 2020 anede jeg jo stort set ikke, at I overhovedet eksisterede. Jeg kender jer ikke og kommer forhåbentlig aldrig til det, og alle som kender mig, kender jo også min helt klare holdning til, hvor ligegyldig fx Trustpilot er som sandhedsvidne for anmeldelser - eller mangel på samme.

Forretningsdrivende kan jo bare betale sig for at få gode anmelder. Selv om jeres smykkebutik tydeligvis bruger enorme mængder tid på disse anmeldelser, ved jeg naturligvis ikke, om I overhovedet er bekendt med, at I bare kan betale jer fra disse. Eller er I det?

Alle som kender mig ved jo også, der er større sandsynlighed for, at jeg bliver den næste danske astronaut, end at jeg nogensinde vil sætte - eller har sat - mine ben i en af de pågældende smykkebutikker i Mannichernes smykkeimperium. Og når jeg ikke har det, kan jeg jo heller ikke skrive en anmeldelse derom - det siger jo sig selv!

Og det står naturligvis alle danskere frit for, om de vil lægge deres penge på disken for de ægte smykker i Mai Manniches smykkebutik. Det er jo et frit land, vi lever i, hvorfor vi hver især selv kan vælge, hvilke forretningsdrivende, vil vil støtte, og der er nok heller ikke noget, der rager mig mindre, end om deres smykker nu også er ægte eller ej.

D.E.B.A.T = TO VEJE
Det simple begreb "debat", kan de heller ikke engang stave til. De aner simpelthen ikke, hvad begrebet indebærer, da det jo henviser til, at kommunikationen går begge veje. Også når man er uenig.

Og netop det vigtig kriterium for debat, har hverken Mai Manniche eller Vibeke Manniche forstået. Men dem om det!

Jeg vil derfor fortsat benytte min grundlovssikrede ret til ytringsfrihed i at være uenige med dem i deres kritik af, hvordan vi i Danmark har håndteret Covid-19. Mannicherne postulerer jo hårdnakket, at de også har ret til at bruge deres demokratisk stemme i debatten, men det har vi andre så tydeligvis ikke. Altså i deres optik.

Bevares - de buldrer da også løs om en masse andre ligegyldige emner, der ikke interesserer mig overhovedet. Men det er trods alt umiddelbart ikke noget, der er decideret skadeligt for hele vores samfund, men det ændrer ikke på, at det bare ikke er i orden at lyve og chikanere.

Heller ikke selv om man hedder Mai Manniche!

JEG ERKENDER MIN UENIGHED

Jeg vedkender mig gerne, at jeg siden marts 2020 har været en skarp kritiker af Mai Manniche og i særdeleshed Vibeke Manniches løbende kritik af, hvordan vi i Danmark har håndteret Covid-19.

Det betyder også, at jeg løbende har efterspurgt videnskabelig evidens for deres kritik og flere gange efterspurgt, hvor der foreligger dokumentation for denne lægefaglige viden og ekspertise om epidemier og pandemier, der bliver benyttet som afsæt til den proportionsløse og løbende kritik – bare for at blive i den Mannichske retorik.

Men det har ikke været muligt at deltage i debatten, da Mai Manniche og Vibeke Manniches debatniveau kun er envejs – har jeg jo efterhånden erfaret.

Og min kritik af deres kritik kommer jeg ikke til at undskylde på noget tidspunkt for at få mit navn fjernet fra den såkaldte hate-liste. Hvorfor skulle jeg dog det?

LØGN, LATIN OG UDOKUMENTEREDE PÅSTANDE
Argumenterne for at være på denne liste er jo baseret på løgn, latin og udokumenterede påstande, og de skulle måske i fremtiden bruge lidt mere tid på at drive forretning frem for at løbe efter spøgelser i cyberspace.

Derfor er min klare påstand, at Mai Manniche simpelthen har tabt sutten. Nogle vil måske mene, at det også var på tide i hendes alder, men at lyve og chikanere, dét har jeg erfaret, hun virkelig er ekspert i.

Og det der med at omgås sandheden lemfældigt, true og chikanere kommer tydeligvis heller ikke fra fremmede.

INGEN UNDSKYLDNING
Derfor fjerner jeg naturligvis denne kritik, når Mai Manniche har fjernet navnelisten på sin blog baseret på udokumenterede beskyldninger om hate, chikane, forfølgelse, injurier og det, der er værre.

Det kan derfor også diskuteres, hvad der er mest injurierende:

At modtage kritik for offentlige udtalelser og blive bedt om dokumentation for den videnskabelige og lægefaglige evidens?

Eller bliver hængt personligt ud for blandt andet at chikanere, forfølge, hate og det, der er værre?

Derfor er det også vigtigt at pointere, at jeg naturligvis ikke er samme type som Mai Manniche, da jeg ikke samtidig vil kræve en uforbeholden undskyldning for at være kommet hendes liste.