Samsø har fået en ny ejendomsmægler. Lone Leth Skyldal har slået dørene op til den uafhængige ejendomsmæglerforretning, Samsø Mægleren. Hjemmesiden er lavet af Freelancejournalisten.dk

Escape Games i Stilling

Familie fra Mesing ved Skanderborg har sluppet fantastien løs med escape rooms. I en fabriksbygning i Stilling har de etableret Escape Games, hvor der blandt andet er mulighed for at blive introduceret til konceptet i det gratis prøverum Piratskibet.

Familien Mikkelsen fra Mesing går planken ud, og giver den frie fantasi én på lampen. I en fabriksbygning i Stilling ved Skanderborg har de etableret Escape Games med et piratskib som gratis prøve-escape room, der byder på uventede, uforudsigelige og meget overraskende oplevelser. Det hele begyndte, da de pyntede deres hus til Halloween og inviterede alle til lidt hyggelig uhygge.

Hos familien Mikkelsen fra Mesing elsker de alt det uventede og uforudsigelige. Det gør heller ikke noget, hvis det er lidt uhyggeligt, og de har mulighed for at slippe den frie fantasi helt løs.

Og hvis det endda kan blive kombineret med vilde ideer, gode historier og egne teknologiske og IT-mæssige opfindelser, er de klar til at gå planken ud.

Det hele begyndte, da familien Mikkelsen til halloween pyntede deres hus – også kendt som Købmanden i Mesing - og inviterede alle på besøg i en halloween-uhyggelig verden pyntet med edderkopper, edderkoppespind, blod, kropsdele - og ikke mindst en masse lyd og lyseffekter.

Løs mysteriet og slip ud
”De seneste par år er vores halloween blevet en stor succes, hvilket i dén grad givet os blod på tanden til at prøve noget helt nyt og markant anderledes. Derfor har vi netop etableret Escape Games, hvor vi har bygget forskellige tematiserede escape rooms. Vi har indtil videre bygget 4 rum og har faktisk som de eneste i Danmark lavet et hyggeligt børnerum til aldersgruppen 5-12 år. Her skal de løse mysteriet om den forsvundne krammebamse Felix”, fortæller Jan Mikkelsen om det ene af deres helt nye escape rooms - et koncept, der endnu ikke er særligt kendt og udbredt i Danmark

De forskellige escape rooms er tema-rum opbygger med udgangspunkt i et mysterium. De kræver en mission, hvor en gruppe ved hjælp af samarbejde skal knække en række koder. I princippet bliver deltagerne låst inde i rummet og skal optrævle mysteriet inden for en given tidsramme.

"Men de kan naturligvis altid komme ud alligevel,” afslører Jan Mikkelsen om konceptet, hvor deltagerne med nysgerrighed og opfindsomhed skal undersøge alt i rummet
meget grundigt

Højt til loftet – og fantasien
De kreative og fantasifulde hjerner bag Escape Games har i fællesskab virkelig gjort sig umage med fantasifulde og overraskende historier, hvor deltagerne skal løse en lang række del-opgaver baseret på deres logik, kreativitet og samarbejde. Inspirationen har familien blandt andet hentet ved at besøge escape rooms i for eksempel Skotland, USA, Tyskland og Danmark.

”Vores studieture har skabt grundlaget for etablering af vores eget Escape Games som et oplevelseshus, hvor vi løbende kan bygge nye escape rooms, der både er vildere og mere fantasifulde, end dem, vi selv har oplevet. Vil vi for eksempel lave egyptisk tema, er det da meget federe, hvis vi rent faktisk kan få det til at foregå inde en pyramide. Derfor har vi fundet en erhvervsbygning, hvor der er højt til loftet. Og dermed også den nødvendige højde til vores vilde fantasi”, påpeger Jan Mikkelsen om bygningen i Stilling, hvor der blandt andet ligger et piratskib ved kaj.

Piratskibet er et gratis prøverum, hvor man kan hoppe ombord i piraternes vilde verden. Den rivaliserende pirat, Kaptajn D´Eath og hans kumpaner, er gået i land for at proviantere. Derfor sniger deltagerne sig ombord for at stjæle deres skattekort og har nu 30 minutter, inden de vilde pirater vender tilbage.

Ja, deltagerne risikerer jo at skulle gå planken ud i hajfyldt farvand, for man ved aldrig, hvad der kan ske hos Escape Games. Udover det hyggelig escape room til børn har de også bygget professors Albert Lindbergs laboratorie, hvor en dødelig virus er meget tæt på at udslette hele menneskeheden.

Vi har allerede flere vilde idéer på tegnebrættet. Men hvad temaerne bliver er fortsat en stor hemmelighed. Og så kan jeg lige så godt indrømme allerede nu, vi næppe får tid til halloween hjemme i Mesing, men halloween kommer helt sikkert ikke til at gå upåagtet hen hos Escape Games,” indrømmer Jan Mikkelsen fra familien, som for alvor er gået planken ud og har sluppet fantasien løs.

Fakta om konceptet Escape Room

Et escape room er i princippet er fysisk spil, hvor du selv som deltager, er en meget vigtig brik. Spillet foregår i en lukket verden – for eksempel et rum – hvor deltagerne bliver lukket ind og inden for en given tidsramme skal løse et mysterium baseret på en lang række del-opgaver.

Alle rum er forskellige og alle opgaver kræver forskellige evner fra alle deltagerne. De skal derfor samarbejde med udgangspunkt i deres kreativitet, nysgerrighed, snilde, opfindsomhed og ikke mindst teamwork for at løse mysteriet - og slippe ud i tide.

I princippet er genren opstået som computerspil, hvor det første spil, Crimson Room, blev skabt af japaneren Toshimitsu Tagaki i 2005 og solgt i flere millioner eksemplarer.

Genren escape rooms som fysisk event med fantasifulde historier, gåder og mysterier er en genskabelse af computerspillenes univers og har efterhånden vundet stor popularitet først i Asien og USA - og er nu så småt begyndt at sprede sig i Europa og dermed også til Stilling i Danmark.

I real-life escape rooms bliver deltagerne ”låst” inde i et rum får typisk 60 minutter til at løse mysteriet for at komme ud. Og indtil nu er det – så vidt vides – lykkedes alle at komme ud på den ene eller anden måde. Om ikke andet er dørene blevet låst op, når tiden er udløbet.

www.escapegames.dk
Industrivej 3A, Stilling
8660 Skanderborg