Journalistik, tekst og redaktionel formidling

Der er mange grunde til at benytte en journalist og professionel kommunikatør til at skrive artikler og tekster.

Een af de vigtigste er journalistens evne til at fokusere på modtageren, så budskabet brænder igennem og bliver forståeligt.

Som skarp tekstforfatter leverer Freelancejournalisten.DK interesseskabende indhold til fx. fagblade, kundemagasiner, dagblade, personale- og foreningsblade, kronikker, debatindlæg, nyhedsanalyser og baggrundsartikler.

Eller for den sags skyld også, hvis du eller din virksomhed ønsker at være aktiv i den offentlige debat.

Journalistisk produktion spænder fra baggrundsartikler, nyhedsartikler og reportager over features, interviews, portrætter til notitser og klummer.

Men det er også redigering og gennemskrivning af pjecer, informationsfoldere, blade og projektbeskrivelser samt sproglige serviceeftersyn på tekster, der halter.

Desuden indeholder den journalistiske værktøjskasse fx også konceptudvikling af blade, magasiner, foldere og informationsmateriale.

Ordet "journalist"...

... kommer fra det franske ord "journal", der både betyder dagbog og avis.

Oprindeligt var ajourføring af nyheder journalistens vigtigste opgaver.

Men også den journalistiske branche har gennem tiden gennemgået en stor udvikling, hvilket blandt andet betyder, vi efterhånden er mange journalister, som har forladt de redaktionelle miljøer for at udføre kommunikationsarbejde inden for et meget bredt formidlingsmæssigt felt.

"Journalist" er ikke en beskyttet titel, hvilket betyder, at alle som skriver og formidler på enten den ene eller anden måde kan kalde sig journalist. Det er dog kun medlemmer af Dansk Journalistforbund, som har ret til titlen: Journalist, DJ.

Ligeledes skal journalister og pressefolk kunne dokumentere medlemskab af et relevant fagligt forbund for at få udstedt et pressekort.